Malin bakar gott

Goda bakverk att bjuda nära och kära på!

Biskvier

Kategori: Glutenfritt

När man ställer fram hembakade biskvier på bordet så kan man vara säker på att folk blir imponerade! Att de även smakar himmelskt gör inte saken sämre!
Dessa goda biskvier kan man med fördel baka och ge bort i present, de kommer att vara uppskattade!
Det är många moment och tar en stund att göra färdiga, men det är väl värt mödan!
Biskvier är helt glutenfria!
 
Mandelbotten:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
 
Riv mandelmassan med rivjärn, blanda sen ihop alla ingredienser till en smet. Klicka/spritsa ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de ska få en fin gyllenbrun yta och vara sega i mitten.
Låt svalna innan de lossas från bakplåtspapperet.
 
Smörkräm:
150 g smör
400 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk grädde
2 msk kakao
+
200 gram blockchoklad till garnering
 
Vispa smöret mjukt med elvisp
Rör i florsocker, vaniljsocker och grädde. Tillsätt kakao och rör till en jämn kräm.
Bred smörkrämen på mandelbottnarna med hjälp av smörkniv eller spatel. Låt dessa stå kallt i kyl i minst 30 minuter.
Smält blockchokladen långsamt över vattenbad och doppa biskvierna i den smälta chokladen. Låt sedan dessa stå i kyl för att stelna.
 
 
Testa gärna att variera biskvierna genom att doppa dem i ljus blockchoklad eller vit choklad (de blir lite sötare då).
Man kan även färga vit blockchoklad med vanlig karamellfärg för att göra dem t.ex. rosa eller blå inför t.ex. barndop.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: