Världens godaste havrebollar!
Kategori: Glutenfritt
Havrebollar har varit min favorit sen jag var liten, mammas sambo brukade köpa en låda som vi förvarade i frysen men som ändå försvann förvånansvärt snabbt!
Tänkte att jag aldrig skulle kunna baka lika goda som dessa man köper, men ville ge det ett försök. Hittade då detta recept och dessa är de godaste havrebollar jag någonsin ätit!
Havrebollar är glutenfria och kan förvaras i frysen. Jag har använt vanliga havregryn, men för att vara helt säker på att de är glutenfria så rekommenderar jag att ni använder Sempers rena havregryn.
Ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl kokos
1/2 msk vaniljsocker
4 msk Oboypulver
250 g smör (rumstempererat)
1/2 dl Kelda mellangrädde
Kokos att rulla bollarna i
Gör såhär:
Blanda smör, socker, kokos, vaniljsocker, oboypulver och havregryn i en stor bunke.
Vispa detta med elvisp i ca 10 minuter.
Häll ner mellangrädden och vispa ytterligare några minuter, smeten ska bli ganska lös.
Ställ in bunken i kylskåp i ca 30 minuter.
Rulla sedan bollar, ungefär golfbollsstora, rulla sedan dessa i kokos.
Förvaras i burk med lock i kylskåp eller frys.

(Receptet kommer från http://bamseshonung.blogspot.se/, en blogg med en massa glutenfria recept, både mat och bakverk! Rekommenderas!)