Cheesecake med kvarg
Kategori: cheesecake
En betydligt enklare och mer snabb-bakad variant än de tidigare cheesecake-recepten!
Min sambo, som är besatt av träning och proteiner, gillar denna variant då det är ganska lite socker och kvarg i fyllningen men ingen philadelphiaost.
Ingredienser:
10 digestivekex
75 g smör
500 g kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
Valfria bär till dekorering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med kavel.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut massan i en springform och grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
Blanda kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor i en bunke och vispa till en jänm smet.
Lägg fyllningen i den förgräddade formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna och dekorera med valfria bär.
