Malin bakar gott

Goda bakverk att bjuda nära och kära på!

Malins mudcake

Kategori: Mjuka kakor

Detta recept hittade jag när jag letade efter en efterrätt att bjuda på när jag var bjuden hem till en vän på grillkväll. Har ändrat receptet lite, därav namnet på kakan.
En mastig, lyxig efterrätt att bjuda chokladälskaren på!
 
Ingredienser:
250 g smör (osaltat)
175 g mörk choklad (i bitar)
5 dl farinsocker
3 dl varmt vatten
1 msk snabbkaffepulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 ägg
Florsocker att sikta över kakan
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra en fyrkantig form, ca 20 cm, och klä den med bakplåtspapper.
Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta samman. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
Vispa upp äggen.
Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjöl, kakao, och rör ner äggen.
Vispa med elvisp till en slät smed, häll ned i formen och grädda i ca en timme.
Ta ut formen ur ugnen och låt svalna i ca 10 minuter, lyft därefter kakan ur formen.
Sikta florsocker över kakan och skär den i 9-12 bitar.
 
 
Kakan blir väldigt mastig och serveras med fördel tillsammans med vaniljglass och ev. färska bär.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: