Härliga Kladdkaksmuffins
Kategori: Lättbakat
Dessa godingar har jag bjudit både barn och vuxna på, alla har älskat dem och vill ha en till...
Ingredienser:
3 dl socker
2 ägg
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker luftigt med elvisp.
Rör ihop kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggblandningen, vispa till en jämn smet.
Häll i det smälta smöret och vispa ytterligare en stund.
Klicka ner smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen.
Tiden de ska gräddas varierar allt från 5-20 minuter. Jag själv har gjort ganska stora muffins i amerikanska formar och gräddar då muffinsen i 17 minuter. Se till att hålla koll på dem, de ska få en yta ovanpå med vara härligt kladdiga i mitten.
Låt muffinsen svalna och de kan med fördel stå en stund i kylskåp innan de serveras.

(På bilden har jag gjort två satser, det blev då 18 muffins)
För att variera muffinsen har jag ibland haft på mini-marsmallows när jag tar ut dem ur ugnen eller serverat med grädde och färska bär. Bara fantasin sätter gränserna!