Cheesecake "Dark & White"
Kategori: Tidskrävande
Att bjuda på cheesecake är alltid kul, folk uppskattar det väldigt mycket!
Den här fantastiska cheesecaken är otroligt god och kommer säkert bli en favorit både för er och dem ni bjuder den på.
Det är många moment och tar lång tid att göra, men kan göras i orning en dag innan den ska serveras.
Ingredienser:
225 g digestivekex
150 g smör (osaltat)
325 g vit choklad
2,25 dl vispgrädde
550 g färskost (t.ex. Philadelphia)
5 msk strösocker
1,5 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
125 g mörk choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör digestivekexen i en matberedare så att det blir ett fint mjöl.
Smält 125 g av smöret och blanda ihop med kaksmulorna.
Skeda över blandningen i en springform med ca 20 centimeter i diameter och tryck ut blandningen jämnt över hela formen och upp mot kanterna. Låt stå i frysen i 30 minuter.
Värm hälften av den vita chokladen och två tredjedelar av grädden i en skål över vattenbad tills det smält samman.
Vispa färskost, socker, mjöl och vaniljsocker luftigt i en skål. Vista ner äggen, ett i taget, och tillsätt sedan den smälta chokladen så att det blir en mjuk och slät blandning.
Häll över blandningen i formen du haft i frysen, jämna till ytan och grädda sedan i ugnen i 45 minuter. Täck med aliminiumfolie och grädda ytterligare 15 minuter.
Låt formen svalta på ett ugnsgaller och ställ sedan in i kylskåp i ca 2 timmar.
Blanda resten av smöret, grädden och den mörka chokladen i en skål över vattenbad, låt smälta samman och häll sedan detta över cheesecaken. Låt stå i kylskåp ytterligare 1 timme.
Riv resten av den vita chokladen över cheesecaken som garnering innan du serverar den.

(Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilden, den gör inte kakan rätta!)